Finco heeft Irmaco met succes verkocht aan Group MC

Na een succesvol traject heeft Finco haar meerderheidsbelang in de Irmaco Group (‘de Vennootschap’ of ‘de Groep’) verkocht aan Group MC en CEO Kris De Coninck.

Irmaco is gevestigd in Kontich (BE) en is een internationale toonaangevende speler van oplossingen voor de stofexplosie- en procesbrandbeveiligingsindustrie. Via haar 3 dochterondernemingen, Stuvex, ISMA en IExT, is de Vennootschap gespecialiseerd in (i) het ontwerp, de productie, de verkoop, de implementatie en het onderhoud van beschermingssystemen tegen stofexplosies en procesbranden, (ii) advisering en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van explosiebeveiliging en brandgevaar en (iii) de distributie van explosieveilige elektrische apparatuur. De Groep is actief in een snelgroeiende nichemarkt die gedreven wordt door strenge en veranderende wetgeving, hoge eisen van verzekeraars en het groeiende bewustzijn van bedrijven op het gebied van gezondheid en veiligheid.

Onder de vleugels van een ervaren managementteam onder leiding van Kris De Coninck, is het bedrijf uitgegroeid tot een one-stop-shop voor bescherming tegen stofexplosies. Vanuit het hoofdkantoor in België en lokale sales hubs in Nederland, Frankrijk, het VK en Italië heeft het bedrijf een gediversifieerde en internationale portefeuille opgebouwd van loyale blue-chip klanten. Vandaag telt het bedrijf c. 40 medewerkers en bedient het 700+ klanten.

Eline De Wilde, Investment Manager bij Finco: “We zijn trots op het traject dat we met het managementteam van Irmaco hebben afgelegd. We zijn ervan overtuigd dat Irmaco met Group MC de ideale partner heeft gevonden om haar groeiambities te ondersteunen.”

Willem Broux, Managing partner van Group MC: “Wij waren van de eerste ontmoeting onmiddellijk onder de indruk van zowel het bedrijf als het management. Wij zijn ervan overtuigd dat het bedrijf een aantal competitieve voordelen heeft die ervoor moeten zorgen dat er een versneld groeiscenario mogelijk is zowel binnen als buiten Europa. De continue verbetering van de verschillende producten alsook de mogelijkheid tot strategische overnames vormen het perfecte platform voor de groei ambities van Irmaco.

De verkopers werden geadviseerd door Kumulus Partners (M&A), Stibbe (legal) en LDS Advisory (financial and tax). Group MC werd geadviseerd door Monard Law (legal) en KPMG (financial and tax).

Over Finco Private Equity

Finco is een gevestigde, onafhankelijke private equity speler in België. Al meer dan twee decennia ondersteunt haar ervaren investeringsteam winstgevende kleine en middelgrote ondernemingen om hun groeiambities ten volle waar te maken. Finco investeert in innovatieve bedrijven met duurzame bedrijfsmodellen, geïnspireerd door ondernemend leiderschap. De referentieaandeelhouder is de familie Plouvier.

Over  Group MC

Group MC is een familiale investeringsmaatschappij die risico- en groeikapitaal verstrekt aan kleine en middelgrote ondernemingen met ambitieuze groeiplannen. Investeren vanuit het ondernemerschap en met het lange termijn engagement vormen een solide engagement voor onze investeringen.

Share f t in