Over ons

Finco is een gevestigde, onafhankelijke private equity speler in België. Al meer dan twee decennia ondersteunt ons ervaren investeringsteam winstgevende kleine en middelgrote ondernemingen om hun groeiambities ten volle waar te maken.

We investeren in innovatieve bedrijven met duurzame bedrijfsmodellen, geïnspireerd door ondernemend leiderschap. Onze referentieaandeelhouder is de familie Plouvier.

Onze filosofie

Mensen

Onze zakenpartners zijn essentieel voor ons succes – en vice versa.

We zijn op zoek naar ambitieuze ondernemers, die het voordeel inzien van een samenwerking met een private equity investeerder. We willen echte partnerships creëren die gebaseerd zijn op vertrouwen, wederzijds respect, transparantie en gemeenschappelijke belangen. U blijft samen met uw managementteam verantwoordelijk voor de dagelijkse activiteiten van de onderneming, terwijl wij u actief ondersteunen bij het definiëren van de strategie, organisatie, het financieel beheer en de algemene governance, met als einddoel uw onderneming nog beter te maken.

Innovatie

Onze investeringen zijn gebaseerd op de overtuiging dat de toekomst vandaag begint.

Bij elk partnership gaan we uit van het huidige succesrecept van de onderneming en onderzoeken we manieren om het te versterken. Dat betekent voortdurende verbetering door hetzelfde op een betere manier te doen, en innovatie door iets nieuws te proberen. We vinden het belangrijk om samen met onze partners duidelijke bedrijfsdoelstellingen te bepalen, om de geleverde inspanningen te meten, ervan te leren en vervolgens bij te sturen voor de toekomst.

Duurzaam ondernemen

Geen kortetermijnwinst maar waarde op lange termijn.

We staan aan de vooravond van een fundamentele hervorming van de financiële wereld. Duurzame investeringen zullen de beste basis vormen voor uitstekende rendementen op lange termijn. We richten ons dus niet op kortetermijnwinst, maar willen duurzame waarde creëren voor alle stakeholders: aandeelhouders, werknemers, klanten, leveranciers en de samenleving in zijn geheel.

Onze beleggingsstrategie

Onze belangstelling gaat uit naar succesvolle bedrijven die actief zijn in sectoren en nichemarkten die kunnen profiteren van hedendaagse trends (bijvoorbeeld digitalisering, industrie 4.0, duurzaamheid). Onze beleggingsstrategie houdt het volgende in:

 • Equity ticket tussen €2m en €10m
 • EBITDA van €1m tot €8m
 • Minderheid of meerderheid participatie
 • Groeikapitaal, vervangingskapitaal, management buy-in of buy-out, owner buy-out
 • Investeringshorizon van 5 à 10-jaren met een constructief en natuurlijk exitplan
 • Bedrijven gelegen in Benelux

Waar we in geloven

We geloven in:

 • Een langetermijnvisie voor onze investeringen, om duurzame waarde te creëren en te behouden
 • Samenwerking met onze partners om hun ambitieuze strategische groeiplannen op te bouwen en uit te voeren
 • Een actief aandeelhouderschap om onze partners maximaal te ondersteunen bij het beheer van de onderneming
 • Het delen van “best practices” uit onze huidige en vroegere portefeuillebedrijven, en de introductie van onze partners in ons uitgebreide professionele netwerk
 • Hechte partnerships, gebaseerd op wederzijds respect, vertrouwen en empathie