Finco Investeert In Bakkerij Aernoudt

Finco neemt een minderheidsbelang in Bakkerij Aernoudt samen met de huidige eigenaar-managers Carolien De Sutter en Luc De Corte en Vectis Private Equity. Bakkerij Aernoudt is een artisanale warme bakkerij met 29 winkelpunten in de regio rond Gent en onderscheidt zich door haar breed en kwaliteitsvol gamma aan kraakverse producten. Dagelijks worden de toegankelijke winkelpunten bevoorraad met een 200-tal eigen referenties vanuit het productie-atelier in Gentbrugge.

Bakkerij Aernoudt werd opgericht door Luc De Corte in 1993 met de overname van Bakkerij Aernoudt in Gent aan het UZ. Sindsdien is het bedrijf stelselmatig uitgebouwd onder de vleugels van het dynamische ondernemersduo Luc De Corte en Carolien De Sutter. Vanaf 2017 is de groei verder ondersteund met de intrede van Vectis Private Equity in het kapitaal.

Bakkerij Aernoudt heeft de ambitie om haar aanbod van kwalitatieve en toegankelijke winkelpunten systematisch verder uit te breiden, hetzij via interne of externe groei. Finco versterkt het aandeelhoudersschap van Bakkerij Aernoudt om deze groeiambitie maximaal te ondersteunen.

Carolien De Sutter, gedelegeerd bestuurder Bakkerij Aernoudt: “Na de sterke groei van de afgelopen jaren is Bakkerij Aernoudt op zoek gegaan naar een bijkomende strategische en financiële partner. Met Finco halen we naast Vectis een sterke aandeelhouder aan boord, die ook uitstekend past in de bedrijfscultuur van Bakkerij Aernoudt.”

Martijn Willaert en Eline De Wilde (Finco Private Equity): “Bakkerij Aernoudt heeft een indrukwekkend groeiparcours afgelegd en we zijn verheugd om de groeistrategie van deze mooie onderneming mee verder te kunnen begeleiden.”

Over Finco Private Equity

Finco is een gevestigde, onafhankelijke private equity speler in België. Al meer dan twee decennia ondersteunt ons ervaren investeringsteam winstgevende kleine en middelgrote ondernemingen om hun groeiambities ten volle waar te maken. Finco investeert in innovatieve bedrijven met duurzame bedrijfsmodellen, geïnspireerd door ondernemend leiderschap. Onze referentieaandeelhouder is de familie Plouvier.

Share f t in