Finco Neemt Een Minderheidsbelang In IT-Bedrijf B-Inside

Finco stapt in het kapitaal van b-inside om de onderneming bij te staan bij haar volgende groeifase. De huidige eigenaars en managers blijven aan boord.

b-inside werd door zijn huidige CEO Jan De Veene opgericht in 1997. Het bedrijf uit Waregem ondersteunt KMO’s en helpt hen in hun digitale transformatie door gespecialiseerde diensten aan te bieden in tal van domeinen zoals cloud, security, mobility, communications, hardware, managed services, maintenance services, AI en andere. Daarnaast heeft b-inside haar eigen software afdeling met focus op ERP-pakketten (InTex, InDis) voor de textiel- en distributiemarkt.

Sinds haar oprichting werd het bedrijf stelselmatig verder uitgebouwd, zowel door organische groei als via een aantal acquisities, achtereenvolgens CBM Moerman in maart ‘18, Inside Parts in augustus ‘20 en G&T in oktober ’21, waarbij telkens complementaire expertise werd verworven, de klantenbasis werd uitgebouwd en het team van medewerkers werd uitgebreid. Op heden telt het bedrijf 55 medewerkers en ca. 800 klanten.

Jan en Arthur De Veene, CEO en COO van b-inside: “Met Finco hebben wij de juiste partner gevonden om onze verdere groeiambities te faciliteren en onze expertise verder uit te bouwen. Beide bedrijven hanteren dezelfde visie en dezelfde waarden.”

“Wij stellen vast dat het almaar belangrijker wordt, ook voor kleine en middelgrote organisaties, dat zij kunnen rekenen op een veilig en betrouwbaar IT ecosysteem. In dat opzicht zijn wij onder de indruk van de kwaliteit van de diensten die door b-inside worden aangeboden.” zegt Kristof Verluyten, Investment Director bij Finco Private Equity.

VDP heeft de aandeelhouders van b-inside begeleid bij het realiseren van deze transactie. Stibbe trad op als juridisch adviseur voor de koper.

Over Finco Private Equity

Finco is een gevestigde, onafhankelijke private equity speler in België. Al meer dan twee decennia ondersteunt haar ervaren investeringsteam winstgevende kleine en middelgrote ondernemingen om hun groeiambities ten volle waar te maken. Finco investeert in innovatieve bedrijven met duurzame bedrijfsmodellen, geïnspireerd door ondernemend leiderschap. De referentieaandeelhouder is de familie Plouvier.

Share f t in