Communicatieadviesbureau Whyte Corporate Affairs gaat mee in zee met Finco voor toekomstige groei

Whyte Corporate Affairs opent kapitaal voor Finco om verder te groeien.

In een tijdspanne van 15 jaar groeide Whyte Corporate Affairs uit tot het leidende onafhankelijke communicatieadviesbureau in België. Om deze groei te bestendigen, besloten de stichters van het agentschap om het kapitaal te openen voor nieuwe aandeelhouders. Whyte Corporate Affairs is trots om aan te kondigen dat de Belgische Private Equity speler Finco een aandeel van 49% neemt. Tegelijkertijd stapt ook Philip Naert, sinds 2014 een bijzonder gewaardeerd teamlid die mee de Public Affairs-divisie uitbouwde, als eerste van de nieuwe generatie in het kapitaal.

Whyte Corporate Affairs kende de voorbije 15 jaar een permanent groeiverhaal. Wat begon met de 4 stichtende vennoten (Sandrine Agie, Joris Bulteel, Eveline De Ridder en Emmanuel Goedseels) groeide uit tot een team van ruim 40 consultants, een sterk management, twee kantoren (Brussel en Antwerpen) en een omzet van 6,6 MIO€. Ondertusssen dragen ook StudioTokyo (visuele storytelling) en Twyst (Brand PR & influencer relaties) bij aan het succes- en groeiverhaal van Whyte Corporate Affairs. Dat kon de voorbije jaren ook rekenen op heel wat internationale erkenning – meest recent nog met de bekroning door de Sabre Awards tot ‘Consultancy of the Year’ in de Benelux. Voor een bedrijf is status quo zelden een goede optie, daarom kijkt Whyte Corporate Affairs vooruit naar de komende 15 jaar.

Joris Bulteel & Eveline De Ridder, mede-oprichters van Whyte Corporate Affairs: “Wij hebben op relatief korte tijd, vanuit het niets, een sterk merk in de markt gezet dat we graag groter willen maken. Whyte Corporate Affairs heeft altijd de ambitie gehad om frontrunner te zijn. In plaats van ons wagonnetje aan een reeds rijdende internationale locomotief te hangen, willen wij als onafhankelijk bureau zelf de locomotief zijn. Daarom kozen wij voluit voor een private equity-partner. Van bij de eerste ontmoeting voelden wij dat Finco op dezelfde golflengte zat en ons groeiverhaal wilde ondersteunen, met veel respect voor de eigenheid van onze organisatie en bedrijfscultuur.

Bedrijven begrijpen dat in een snel veranderende en complexe wereld, reputatie- en stakeholdermanagement cruciaal zijn. Meer en meer organisaties zijn daarom op zoek naar strategische communicatieondersteuning, soms ook over de landsgrenzen. Whyte Corporate Affairs wil daarom blijven inzetten op het aantrekken, stimuleren en verder ontwikkelen van het beste talent, want Whyte-consultants werken op de meest boeiende missies voor de meest ambitieuze klanten. Dit gaat samen met het uitdiepen en verbreden van het dienstenaanbod en een uitbreiding naar andere markten.

Kristof Verluyten, Managing Partner Finco: “Wij geloven heel sterk in de markt die Whyte Corporate Affairs aanboort en het verdere groeipotentieel dat er ligt. Whyte Corporate Affairs heeft een ijzersterke reputatie en een schitterend team. Dat de 4 stichters opnieuw investeren en er tegelijkertijd een nieuwe generatie klaarstaat, geeft ons vertrouwen over de lange-termijntoekomst van het bedrijf en de sector.”

Over Whyte Corporate Affairs

Whyte Corporate Affairs is een Belgisch, onafhankelijk strategisch communicatieadviesbureau dat in 2008 werd opgericht. Whyte is gespecialiseerd in corporate communicatie (media & influencers), crisiscommunicatie en issues management, public affairs, interne communicatie & veranderings-management, financiële communicatie en information design. Het bundelt deze expertiseterreinen in een geïntegreerde ‘corporate affairs’ benadering en is een van de marktleiders in België. Haar twee agentschappen Twyst en StudioTokyo – het eerste richt zich op public relations en merkreputatie, het tweede op visualisatie – delen hetzelfde DNA en stellen haar in staat haar werkingsgebied aanzienlijk uit te breiden. Het agentschap telt 40+ medewerkers en heeft kantoren in Brussel en Antwerpen.

Over Finco Private Equity

Finco is een gevestigde, onafhankelijke private equity speler in België. Al meer dan twee decennia ondersteunt haar ervaren investeringsteam winstgevende kleine en middelgrote ondernemingen om hun groeiambities ten volle waar te maken. Met zijn recent opgerichte fonds Finco Private Equity III, investeert het in innovatieve bedrijven met duurzame bedrijfsmodellen, geïnspireerd door een ondernemend leiderschap. De referentieaandeelhouder is de familie Plouvier.

Share f t in