Data consultancy specialist Datashift haalt Finco aan boord om versnelling hoger te schakelen

Sinds haar oprichting in 2015 door Nico Huybrechts is Datashift, in minder dan een decennium, een leidinggevend data consultancy bedrijf in België geworden. Vertrekkend van een initiële focus op business analytics en data governance, heeft Datashift haar dienstenaanbod gestaag verder uitgebreid van data science & engineering tot artificiële intelligentie en intelligent automation in de loop van 2023. Momenteel telt Datashift meer dan 100 medewerkers, heeft de onderneming data oplossingen verstrekt aan ruim 60 blue-chip bedrijven en beschikt het over kantoren in Mechelen, Leuven en Gent.

Vandaag start er een nieuw hoofdstuk in de verdere ontwikkeling van Datashift. Met het oog op de versterking van de groei en de verdere uitbouw van het dienstenaanbod bundelt Datashift de krachten met Finco, dat hiervoor samen met Nico Huybrechts en het bestaande team een strategische belang neemt in Datashift. Nico en de overige management teamleden blijven verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Datashift.

Nico Huybrechts, CEO van Datashift zegt: “We zijn verheugd dat we met Finco een partner aan boord halen die onze visie en waarden deelt. De investering van Finco in Datashift zal onze verdere groei versterken en ons toelaten om ook in het buitenland stappen te zetten, met een eerste focus op Nederland. Ik kijk persoonlijk sterk uit naar de samenwerking met deze pragmatische en down-to-earth partner.”

“Vanaf de eerste gesprekken waren we onder de indruk van de professionaliteit en de enorme knowhow van het Datashift team”, zegt Martijn Willaert, managing partner bij Finco. “Datashift is voor ons dan ook de ideale partner om in te spelen op het exponentieel groeiend belang van data en artificiële intelligentie voor ondernemingen.”

Finco werd in deze transactie bijgestaan door Stibbe. Datashift en haar aandeelhouders werden begeleid door Merodis en Cresco.

Over Finco Private Equity

Finco is een gevestigde, onafhankelijke private equity speler in België. Al meer dan twee decennia ondersteunt ons ervaren investeringsteam winstgevende kleine en middelgrote ondernemingen om hun groeiambities ten volle waar te maken. We investeren in innovatieve bedrijven met duurzame bedrijfsmodellen, geïnspireerd door ondernemend leiderschap. Onze referentieaandeelhouder is de familie Plouvier.

Share f t in